Valmierā varēs ne tikai skriet! Valmieras pusmaratona ietvaros individuāli vai komandā 2 līdz 5 cilvēku sastāvā varēsi piedalīties pārgājienā, kas dalībniekus interaktīvā veidā vedīs gar Valmieras zīmīgākajām vietām.

Trases garums būs aptuveni 5km un pārgājiens ar viedierīces palīdzību vedīs gar zināmākiem un mazāk zināmiem apskates vai vēstures objektiem, tai skaitā Gaujas krastu. Pārgājiena laikā dalībnieki risinās dažādas jautājumu un uzdevumu cilpas ar virtuāliem kontrolpunktiem, kuros iepzīstināsim ar interesantiem faktiem par Valmieru un tās apskates objektiem. Tas būs lielisks veids kā iepazīt Valmieru draugu vai ģimenes lokā!

Pārgājiens aizņems aptuveni 3 stundas un komandas dalībniekiem nav vecuma ierobežojuma. Dalībai būs nepieciešams uzlādēta viedierīce ar ieslēgtu GPS un interneta pieslēgumu. Iesakām līdzi paņemt arī ārējo bateriju jeb powebank, piemērotu apģērbu un, protams, labu garastāvokli!

Pārgājiena laiks tiek fiksēts, taču trase veicama gan nesteidzīgā pastaigas solī, gan uz ātrumu. Ejot trasi un atbildot uz jautājumiem komandas krās arī punktus. Pārgājiena dalībniekiem nebūs skrējienam ierasto starta numuru un medaļu, taču visas 5km interaktīvajā pārgājienā startējušās komandas piedalīsies organizatoru un atbalstītāju sarūpētu balvu izlozē.

Ja plāno piedalīties, aicinām laicīgi lejuplādēt pārgājienam nepieciešamo aplikāciju LOQUIZ. Pasākuma rītā kapteiņa e-pastā saņemsiet piekļuves datus – lietotājvārdu un paroli. Svarīgi atļaut lietotnei piekļūt ierīces atrašanās vietai, fotokamerai un galerijai!

Reģistrācija pārgājienam jāveic tikai vienam cilvēkam jeb komandas kapteinim. Piesakies jau laikus te!